![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Kupiłem książkę "Pierwsza pomoc tworzenie serwisów www", opisano w niej podstawy php. Zrobiłem skrypt na obliczanie pola,obwodu i objetości koła ale teraz mam do zrobienia skrypt na obliczanie średniej... Kod wygląda tak: Cytat <html> <head> <title>Srednia ocen</title> </head> <body> <form name="oceny" method="get"> <?php $liczbapol = 1; $liczbaocen = 0; $sumaocen = 0; while ($liczbapol <= 10) { if ($_GET['ocena'.$liczbapol] > 0) { $liczbaocen = $liczbaocen + 1; $sumaocen = $sumaocen + $_GET['ocena'.$liczbapol]; } echo 'Ocena nr '.$liczbapol.': '; echo '<input type="text" name="ocena'.$liczbapol.'" /><br />'; $liczbapol = $liczbapol +1; if ($liczbaocen > 0) $srednia = $sumaocen / $liczbaocen; echo '<p>Liczba wpisanych ocen: '.$liczbaocen.'</p>'; echo '<p>Srednia arytmetyczna: '.$srednia.'</p>'; } ?> <input type="submit" value="Oblicz srednia ocen" /> </form> </body> </html> Efekt skryptu jest taki: Kliknij A powinien wyglądac tak Kliknij tu no i wygląda tyle, że kiedy dodam funkcje obliczania to wyglada tak jak w pierwszym linku... Możecie mi napisac co jest nie tak gdyż juz naprawdę nie mam zielonego pojęcia:( Ten post edytował drivexov 14.10.2010, 14:10:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:46 |