![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem ze zrobieniem poprawnego systemuu logowania, niestety nie wyskakuje zaden blad, po kliknieciu na submit="loguj" w pliku index.php skrypt przenosi mnie do pliku logusr.php a nie do main.php tak jak jest ustawione w kodzie php nie ma zadnego komunikatu tj, czy jestem zalogowany czy tez nie. ponizej przedstawie kod formularz w pliku index.php Kod <form id="form1" name="form1" method="post" action="logusr.php"> <b>Login:</b> <input type='text' name='login' id='login' size='15' /> <b>Haslo:</b> <input type='password' name='haslo'id='haslo' size='15' /> <input name="login" type="submit" id="login" value="login" /> </form> kod w pliku logusr.php na samej gurze tego pliku mam jeszcze session_start(); Kod <div id="LOGUJ"> <?php $login=$_POST[‘login’]; if($login) { $login=$_POST[‘login’]; $md5_haslo=md5($_POST[‘haslo’]); $host="*****************"; // Nazwa hosta. $db_user="*********"; // Nazwa użytkownika - MySQL. $db_password="*******"; // Hasło do bazy. $database="*********"; // Nazwa bazy. mysql_connect($host,$db_user,$db_password); mysql_select_db($database); // Sprawdzenie nazwy użtkownika i hasła. $rezultat=mysql_query("select login,haslo FROM users WHERE login=’$login’ AND haslo=’$md5_haslo’"); if(mysql_num_rows($rezultat)){ session_register("uzytkownik"); // Zapamiętuje zmienną sesji header("location:main.php"); // Przekierowanie do strony main.php exit; }else { $message="Nieprawidłowa nazwa użytkownika lub hasło"; } } ?> </div> Poprosze o jakas pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:37 |