Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Jaki skrypt forum?, czyli walka skryptów :D
bl4ck_b0x

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Na początku powiem, że zastanawiam się nad wyborem odpowiedniego skryptu forum. Na rynku jest masa skryptów mniej lub bardziej znanych. Każdy skrypt ma zwolenników i przeciwników.

Do czego skrypt miałby służyć? Duże forum. Powiedzmy, że po roku będzie miało około 50 000 użytkowników. Gdybym chciał mieć małe forum tylko dla grupy np. studentów z mojego roku wybrałbym fluxBB i po sprawie - więcej mi nie potrzeba. Dla przykładu: warezy (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Chociaż te forum które chce stworzyć warezem nie będzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Na czym mi zależy? Na wydajności skryptu i jego bezpieczeństwie.
Jakie skrypty są dostępne na rynku (te najbardziej znane)?

Płatne:
IPB
vBulletin

Darmowe:
phpBB3
MyBB
fluxBB
SMF

Biorę pod uwagę skrypty darmowe. A co z płatnymi? Gdybym miał sporo kasy nie pytałbym o skrypt - wiadomo, wybrałbym płatne rozwiązanie.

Na czym mi zależy? Aby skrypt nie był transferowym krwiopijcą i przy ruchu 50 użytkowników online nie zabił mi serwera (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Modyfikacje? Do każdego skryptu coś się znajdzie (przyjazne URLe przede wszystkim).

Jakie skrypty mnie interesują?
Zastanawiam się nad phpBB3 vs MyBB.

Proszę o opinie na temat skryptów - który WY ostatecznie mi polecacie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ja skłaniam się ku MyBB...

Ten post edytował bl4ck_b0x 12.09.2010, 16:50:47
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.09.2025 - 18:12