![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pewien pytanko mianowicie posiadam tabelę z danymi jej struktura wygląda następująco Kod tabelka( id INTEGER, nazwa VARCHAR(200), poziom INTEGER NOT NULL, poziomnr INTEGER NULL, ); dane w tabelce wyglądają następująco Kod id | nazwa | poziom | poziomnr '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 1 | a | 3 | 3 '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 2 | b | 3 | 1 '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 3 | a | 3 | 2 '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 4 | b | 2 | null '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 5 | a | 2 | 1 '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 6 | b | 3 | 3 '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 7 | a | 2 | 4 '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 8 | b | 1 | null '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 9 | a | 2 | 2 '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 10 | b | 1 | null '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 11 | a | 1 | 2 '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 12 | b | 1 | null . . . . itd zapytanie pobierające dane wygląda następująco SELECT * FROM tabelka ORDER BY poziom DESC, poziomnr ASC No i tu mam problem bo poziomnr posiada pola z wartością null, czyli najpierw wyświetlają mi się rekordy z null a następnie zachodzi sortowanie po liczbach. Czy istnieje jakiś sposób aby pobrać w 1 zapytaniu elementy posortowane tak jak się należy. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 11:37 |