![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki skrypt:
Chodzi o to, żeby po kliknięciu na pole formularza, jeśli posiada ono domyślną wartość (zmienna wartosc) value zostało skasowane, a jeśli pole jest już wypełnione trescią uzytkownika, value pozostanie bez zmian. Dlatego chciałem do zmiennej wartosc przypisać wartości value pól formularza, a następnie ifem sprawdzić, czy pole akurat edytowane posiada jedną z tych wartości, jesli tak, to value zostanie skasowane... Ten kod działa mi tylko do pierwszego pola, poniewaz pewnie muszę pobrać wartosci do tablicy, a potem ją przeszukać... Tylko jak? Chyba, że ktoś zna prostszy sposób... ok, zrobione, wkleje dla potomnych: Kod $("form.niceform input").focus(function () { var ukryte = $(this).val(); if($(this).val() == $(this).attr("title")) { $(this).val(''); } $(this).blur(function () { if($(this).val() == '') { $(this).val(ukryte); } }); }); Teraz każde pole ma atrybut title, który jest jego domyslną trescią ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:12 |