Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL][PHP]Pobieranie z bazy danych i wyświetlanie informacji
sztyvny

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Edytuję na własne potrzeby cms extreme-fusion i niestety mam problem. Polega on na tym, że w profilu jest wyświetlana ramka "Newsy dodane przez użytkownika" a ja chciałem to zmienić na 'Zdjęcia dodane przez użytkownika'. Jednak kod jest dziwnie (jak dla mnie [początkującego]) napisany i prosiłbym o pomoc i w miarę możliwości wytłumaczenie. A to kod (wg mnie odpowiedzialny za wyświetlanie newsów):
  1. case 'news_items':
  2. $sql = "SELECT * FROM ".$db_prefix."news
  3. WHERE ".groupaccess('news_visibility')." AND (news_start='0'||news_start<=".time().") AND (news_end='0'||news_end>=".time().") AND news_name='".lookup."'
  4. ORDER BY news_datestamp DESC LIMIT ";
  5. $result1 = dbquery($sql.$maxlimit);
  6. $result2 = dbquery($sql.$rowstart.",".$limit);
  7.  
  8. $colspan = 2; $title = $locale['pm500']; $norows = $locale['pm501'];
  9. $header = "<tr>\n<td class='tbl2'><strong>".$locale['pm205']."</strong></td>\n<td class='tbl2' width='30%'><strong>".$locale['pm206']."</strong></td>\n</tr>\n";
  10. break;

1. case 'news_items':
  2. $profile .= "<tr>\n<td class='tbl'><a style='font-weight:normal;' href='".BASEDIR."news.php?readmore=".$row['news_id']."'>".trimlink($row['news_subject'], 50)."</a></td>\n"
  3. ."<td class='tbl'>".showdate("forumdate", $row['news_datestamp'])."</td>\n</tr>\n";
  4. break;

I jeszcze zamieszczę link do całego rozszerzenia: http://extreme-fusion.pl/downloads.php?action=get&id=489 Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję

Zapomniałbym dodać że trzeba pobrać dane z tabeli photos i potrzeba z tam tąd 'photo_id' 'photo_title' i 'photo_datestamp'. A adres do tej galerii wygląda tak: photogallery.php?photo_id=$i_tu_zmienna

Ten post edytował sztyvny 29.07.2010, 08:27:58
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 28.09.2025 - 03:51