![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 1 Dołączył: 7.06.2009 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Niedawno zacząłem 'nauke' jQuery, wczoraj napisałem swoj pierwszy skrypt na menu rozwijane/zwijane. Wygląda on tak:
do tego html: Wszystko działa na 1 rzut oka dobrze. Lecz mam kilka pytań. Jak w łatwy sposób zrobić: 1) jeżeli kliknę w Menu 1, pokaże się, kliknę w Menu 2, pokaże się lecz automatycznie Menu 1 chowa się. 2) gdy otworze Menu 1, 2, 3, 4 menu staje się długie i 'wchodzi' w stopkę (widać na demo). 3) widziałem już kilka skryptów ale nie mogę się połapać, jak to zmienić aby nie trzeba było do każdego dodawać: $('#show4').click(function() { $('#menu4').toggle(100); }); itd tylko żeby to robiło się 'automatycznie'. 4) gdy klikne np w Menu 1, rozwija się lecz jest dziwny 'wjazd' od lewej strony. Jak zrobić aby 'robiło' się normalnie z góry na dół. Wiem że oczekiwania mam duże ale liczę na dokładną pomoc. Demo: http://zomb.cba.pl/acc/styles/custom/index.html Ten post edytował thek 28.07.2010, 11:47:58
Powód edycji: [thek]:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:49 |