![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Sesja się skończyła i postanowiłem nauczyć się, po PHP, języka programowania który umożliwi mi tworzenie aplikacji desktopowych. Jednak ciężki mam wybór.. Zastanawiałem się nad: 1. C++ / C# 2. Python Często klienci chcieliby aplikacji, która umożliwi im np. dodanie produktu do sklepu - żeby nie musieli korzystać z przeglądarki. Co polecacie? Jakiś łatwy język, gdzie znalazłbym ładne i przejrzyste GUI (edytor). Ewentualnie Ruby - ale czy umożliwia on pisanie aplikacji desktopowych? Ostatnio gdy ma się na myśli Ruby to przychodzi do głowy od razu RoR.. Odrzuciłem Javę, ponieważ miałem na studiach i jakoś mi nie podszedł ten język.. może kiedyś (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Chodzi mi też o rozwiązanie w miarę przyszłościowe - dlatego tutaj chyba lepiej wybrać Pythona (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dlatego głównie zastanawiam się nad C++ a Pythonem. Liczę na konkretne posty (argumenty za i przeciw), lekki flame war (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdrawiam, Marcin. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 22:47 |