![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie potrafię zapisać danych z formularza w pliku tekstowym. A chodzi mi o ten wycinek kodu:
Kod <font size=40><font color="navy"><font face="arial"><i>Wrzuciłeś film!</p></i></font></font></font> Filmik:<br> <?php echo $_GET ['link'] ?></p> Wrzucone przez:<br> <?php echo $_GET ['ksywa'] ?></p> $links=$_GET['link']; $ksywa=$_GET ['ksywa']; Rodzaj: <br> <?php switch($_GET['zamow']){ case "Humor": echo "Humor"; break; case "Bramki": echo "Bramki"; break; case "Kibice": echo "Kibice"; break; case "Gry": echo "Gry"; break; } ?> </b></td></tr></table> </body> Ten kod dziala dobrze, ale kiedy do switcha dodaje polecenie zapisu do pliku(probowalem z kilku stron, kursow)(otwarcie pliku, pobranie danych, zamkniecie pliku, dopisanie nowych danych, otwarcie pliku, zapisanie danych i zamkniecie) za kazdym razem pokazuje sie blad. kiedy dopisze np.: $link=$_GET['link']; przed switchem to blad przesuwa sie o linijke. co zrobic zeby zapisywalo mi np humor do humor.txt itd.(pliki mam stworzone w folderze. Dodam ze czytanie danych z pliku za pomoca readfile() dziala. A oto kod ktory wstawilem do zapisu: Kod // wczytanie starych danych // otwarcie pliku do odczytu $fp = fopen("humor.txt", "r"); //odczytanie danych $stareDane = fread($fp, filesize("humor.txt")); // zamknięcie pliku fclose($fp) // stworzenie nowych danych $noweDane = $_GET['link']; //probowalem tutaj dodac takze zmienne $link tak jak pisalem wyzej. $noweDane .= $stareDane; // zapisanie nowych danych // otwarcie pliku do zapisu $fp = fopen("humor.txt", "w"); // zapisanie danych fputs($fp, $noweDane); // zamknięcie pliku fclose($fp); Prosze o pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:41 |