![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam...
Usiłuje zrobic skrypcik ktory bedzie mi wyswietlal wyniki zawodow zapisane w bazie. Niby działa, ale jest maly problem... chodzi o zliczanie... w bazie mam tylko wynik nie mam miejsca jakies on oznacza dla zawodnika. Przy wyswietlaniu wyniki sa sortowane, a w pierwszej kolumnie jest potrzebuje wyswietlic miejsce jakies zawodnik zajmuje na podstawie wyniku jaki mam w bazie. Udalo mi sie dojsc do takiego etapu ze mam cos takiego.. 1 kowalski1 20.1 1 kowalski2 20.1 2 kowalski1 20.4 3 kowalski1 20.6 a powinno to wygladac tak 1 kowalski1 20.1 1 kowalski2 20.1 3 kowalski1 20.4 4 kowalski1 20.6 Chodzi o te powtarzajace sie wyniki - zawodnicy powinni otrzymac ten sam numer, a nastepny powinien byc o tyle wyzszy ile bylo powtorzen Moj skrypt na chwile obecna wyglada tak CODE $baza = mysql_connect($sql_host, $sql_user, $sql_password); if ($baza) { $wynik = mysql_select_db($sql_baza); if ($wynik) { $wynik = mysql_query(" SELECT * FROM $sql_tabela_wyniki WHERE wynik_xx > 0 ORDER BY wynik_xx ASC "); } $wierszy = mysql_num_rows($wynik); $pol = mysql_num_fields($wynik); } mysql_close($baza); if ($wierszy>0) { echo "<table >"; echo "<tr> <td><b>Miejsce</b></td> <td><b>Nazwisko</b></td> <td><b>Wynik</b></td> </tr> "; $tmp; $k=0; $l=0; for ($i=0;$i<$wierszy;$i++) { $wiersz = mysql_fetch_array($wynik); echo "<tr>"; if ($tmp==$wiersz["wynik_xx"]) { } else { $k++; } echo "<td>".$k." </td>"; echo "<td>".$wiersz["nazwisko"]." </td>"; echo "<td align='center'>".$wiersz["wynik_xx"]." </td>"; $tmp = $wiersz["wynik_xx"]; } echo "</table>"; } Nie mam rozowego pojecia jak dorobic tu kolejna petelke czy cus takiego... zeby ta numeracja byla jak na 2 przykladzie. Moja znajomosc php nie jest za wilka... probuje to jakos samemu rokminic... ale utknolem... Z gory wielkie dzieki za wszelkie wskazowki i pomoc... Pozdrawiam Leszek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:01 |