![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt (powiedzmy, że nazywa się m.php), który tworzy miniaturki zdjęć znajdujących się na serwerze.
Zdjęcie chcę zapisać na dysku używając do tego funkcji: imagejpeg($minitaturka,$sciezka,85); Gdzie $miniaturka jest już wynikowym zdjęciem, a zmienna $sciezka zawiera ścieżkę (względem położenia skryptu m.php) do której chcę zapisać plik. I tu pojawia się problem, gdyż nie mogę zapisać zdjęcia w innej lokalizacji niż ta, z której zdjecie pobieram. Przy próbie zapisania zdjęcia w innym katalogu (np. "miniatury" pojawia się błąd:
I teraz mam pytanie jak nadać uprawnienia skryptowi w taki sposób, aby możliwe było zapisanie wynikowego pliku w danej lokalizacji. Czytałem trochę o możliwościach .htaccess, ale doczytałem sie tylko jak możliwe jest zablokowanie dostępu do danego katalogu, a ja bym chciał wiedzieć jakudostępnić folder dla skryptu. Czy da się to zrobić w .htaccess czy trzeba w inny sposób? Dodam jeszcze, ze struktura katalogów i podkatalogów w mianiaturach jest dość skomplikwoana i chciałbym, zeby skrypt również (poza plikami) mógł tworzyć katalogi |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:39 |