![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt w którym w tablicy trzymam zbiór przekleństw i brzydkich słów. Za pomocą pętli i if-ów sprawdzam czy w formularzu nie znajdują się jakieś słowa z tablicy. Skrypt działa dobrze jednak łatwo go ominąć.
Przykładowo moje brzydkie słowo to: "przykład". W takiej postaci skrypt zadziała, jednak jak dam "p_r_z_y_k_ł_a_d", "p*r*z*y*k*ł*a*d", "p-r-z-y-k-ł-a-d" lub choćby "p_rzykład", p*rzykład, p-rzykład już nie. Jak przed czymś takim się uchronić. Możliwe, że trzeba wykorzystać wyrażenia regularne, ale nie wiem jak je napisać. (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) Nie chodzi tu o to żeby skrypt wszystko i wszystkich blokował tak jak jest z niektórymi cenzorami, jednak chciałbym żeby był bardziej rozbudowany. Tu podałem przykład ominięcia skryptu, który mi jest znany jeśli ktoś zna inne sposoby proszę o ich pokazanie i o rozwiązania. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował Szunaj85 12.06.2010, 17:14:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 19:24 |