Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [JavaScript][PHP]blokowanie submit
majsterpstryk

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

1.  
  2.  
  3. $id=mysql_query("SELECT * FROM uzytkownik where login='".$_GET['wybor']."'") or die(mysql_error());
  4. $user=mysql_fetch_array($id);
  5. echo"<form method='POST' action='/panela/index.php?link=uzytko' name='formularz'>";
  6. echo'<input type="radio" name="status[]" value="1" id="op1"'; if($user['status']=='user') { echo 'checked="checked"'; }echo'/>User<br>';
  7. echo'<input type="radio" name="status[]" value="2" id="op2"'; if($user['status']=='moderator') { echo 'checked="checked"';}echo'/>Moderator<br>';
  8. echo'<input type="radio" name="status[]" value="3" id="op3"'; if($user['status']=='admin') { echo 'checked="checked"';}echo'/>Administrator<br>';
  9. echo'<input type="submit" value="zmien" id="submit">';
  10. echo'</form>';

Mam formularz , ktory wyswietla mi 3 opcje , sprawdza w bazie jesli uzytkownik jest userem domyslnie zaznaczona jest ta opcja , chce do tego dorobic blokade przycisku zmien , tzw ze jesli uzytkownik jest userem i jesli jest zaznaczona ta opcja to przycisk zmien jest nieaktywny , dopiero staje sie aktywny jak wybiore inna opcje, wiem ze bylo sporo tego ale nic konkretnego nie znalazlem
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 25.12.2025 - 07:25