![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgodnie z rada znajomych z tego forum troszke poczytalem o funkcjach itd i pomoglo mi to troche, jednak teraz w 'fazie Cwiczen" napotkalem sie na problem:
co chce zrobic: mam plik txt - nowosci. txt do tego pliku chce recznie dopisywac nowosci. Nastepnie w ramce z kodem php ma byc wywietlana: linia 1 pliku txt(data najnowsza) - (np: 1 VI 2010) linia 2 - pusta linia 3 pierwsza linia textu po dacie 1 VI 2010 linia 4 tu ma sie pojawic link "czytaj wiecej". zawartosc linku wyswietlana ma byc w iframe o nadanej nazwie linia 5 data poprzednia 28 V 2010 linia 6 - pusta linia 7 - pierwsza linia textu poprzedniej daty czyli 28 V 2010 i linia 8 - tu ma sie pojawic link "czytaj wiecej". zawartosc linku wyswietlana ma byc w iframe o nadanej nazwie. moj obecny kod wyglada tak:
co do zczytywania 1 lini nie ma problemu zadnego i dziala jak nalezy jednakze fwrite mi nadpisuje moj plik txt zamiast dodac link pomiedzy linie w pliku - i tu potrzebuje pomocy oraz prostej informacji jak za pomoca fgets zczytywac kolejne linie a nie tylko i wylacznie 1 linie pliku txt |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 16:20 |