Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Konfiguracja serwera MySQl pod Win XP
qazy
post 13.04.2004, 13:23:40
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Zadalem juz to pytanie w innym poscie, ale byc moze nikt tam nie zagladal, ze wzgledu na temat. Prosze o wyjasnienie mi, bo juz zglupialem co mam zrobic zeby uruchomic MySql`a. Sciagnalem z sieci PHPTriad 2.2.1. Zastosowalem sie do opisow konfiguracji Apache`a i niby wszystko jest ok. Sprawdzilem kilka skryptow php i wszystko dziala. Ale problem pojawia sie w MySql. Uruchamiam WinMySqlAdmin i zapala sie zielone swiatlo - czyli wszystko jest niby w porzadku. Nie wiem czemu w ramce MyODBC mam wpisane "Not found" pomimo iz pobralem te dll`e ze strony mysql`a i zainstalowalem. Gdy uruchamiam MySql Manager to nie moge w zaden sposob rozpoczac pracy - nie da sie polaczyc z serwerem, wciaz pojawia sie napis: "Error connecting to server MySQL...(Can`t connect to MySQL server on `localhost` (10061)). No i co teraz moge zrobic? Sciagnalem nawet ze strony mysql`a dwie "nakladki": "MySql Control Center" i "MySql Administrator" bo chcialbym troszke z tym poprobowac, ale nie moge!
Prosze o pomoc - szukalem w Internecie roznych poradnikow konfiguracji MySql`a, ale wszedzie jest napisane: "To bardzo proste, zrob tylko to,to i to...i bedzie dzialac". Ja to wszystko zrobilem i nadal nic z tego.
Jesli ktos moze mi pomoc bede bardzo wdzieczny. Z gory dziekuje!
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:54