![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie jak zrobić coś takiego w php:
Skrypt ma generować zapytanie sql na podstawie zgromadzonych danych z komórek. Z komórek skrypt pobiera dane metodą POST. Ja mam tak
no i html <p>entry<br><input type="text" name="typ" value="" size="5"/></p> A jak zrobić coś takiego żeby do komórki nie wpisywało się wartości tylko żeby formularz działał na takiej zasadzie: Vendor: Tak Nie - po naciśnięciu tak przypisuje wartość np 1 Vendor2: Tak Nie - po naciśnięciu tak przypisuje wartość np 1 Albo po naciśnięciu Tak i Tak generuje wartość np: 3 no i po naciśnięciu wyślij wyświetla się kod sql.. Chyba mnie nikt nie rozumie a więc jeszcze raz: Mam formularz i są dane komórki Vendor: Tak Nie - (value 1) Vendor2: Tak Nie - (value 2) No i jeśli Wciśniemy Tak i Tak to dodaje te 2 liczby 1 + 2 = 3 i dopisuje do zapytania 3. Jeśli wciśniemy Tylko tak w Vendor to dopisuje 1. I skrypt ma pobierać dane z formularza i wyświetlać jako zapytanie sql.. Kod: $sql = "<textarea name=sql wrap=off cols=100 rows=1> INSERT INTO `moob` VALUES (" ."'".$_POST["entry"]."', " ."</textarea>"; Ten skrypt działa wyświetla zapytanie sql, ale on działa na takiej zasadzie: Jest formularz wpisujemy liczbę no i pobiera tą liczbę i wyświetla w zapytaniu.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:48 |