![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2003 Skąd: piękne, czyste, pachnące Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Wysyłam mail w HTML-u, nagłówki: [php:1:370540f01a]<?php $mail_headers = ''; $mail_headers .= "Return-Path: $mail_fromrn"; $mail_headers .= "From: $mail_fromrn"; $mail_headers .= "Reply-to: $mail_fromrn"; $mail_headers .= "MIME-Version: 1.0rn"; $mail_headers .= "Content-Type: text/html; charset="ISO-8859-2"rn"; $mail_headers .= "Content-Transfer-Encoding: 8bitrnrn"; ?>[/php:1:370540f01a] Serwer na którym mam plik ze skryptem wysyłającym mail to Linux. I teraz tak: 1. Wysłałem mail na onet i interię- wszystko było OK 2. Wysłałem mail na konto pocztowe na tym samym serwerze na którym mam skrypt i wyskoczyły mi krzaki- po ściągnięciu poczty do Outlooka (lub klienta poczty NN- bez znaczenia) pojawiły mi się nagłówki i kod HTML. 3. Trochę kombinowałem co jest grane i w końcu zmieniłem kod: [php:1:370540f01a]<?php $mail_headers = ''; $mail_headers .= "Return-Path: $mail_fromn"; $mail_headers .= "From: $mail_fromn"; $mail_headers .= "Reply-to: $mail_fromn"; $mail_headers .= "MIME-Version: 1.0n"; $mail_headers .= "Content-Type: text/html; charset="ISO-8859-2"n"; $mail_headers .= "Content-Transfer-Encoding: 8bitnn"; ?>[/php:1:370540f01a] i jest dobrze! 4. Znowu wysłałem testowo mail na onet i interię i też nie było problemu. Pytanie jest takie: czy mogę to tak zostawić? Czy nie pojawią sie problemy w przyszłości z innymi serwerami jeżeli zamiast rn używam n? Z góry dzięki za pomoc! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 02:20 |