![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pewien problem - posiadam bazę danych, która wygląda tak: id | typ | produkt Zrobiłem już, że wyświetla po 15produktów i całość jest stronnicowana, ale teraz problem - jak zrobić kategorie?
Coś takiego może być? Chodziło mi o wybranie tylko tych typów, które są takie same np x i x y i y a potem wyświetlić je co dałoby mi gotowe kategorie. Całość wygląda tak:
Ale niestety otrzymuję zlany tekst: (każdy znak - nowy wyraz) xxxxxxxxxxxxxxxxxyyyyyyyyyyyyyyyyyzzzzzzzzzzzzzzzzzzaaaaabbbbbbbbccccccccccccccc ccc Potrzebowałbym teraz: Zostawić tylko po jednym z tych wyrazów (zamiast tego co jest czyli tyle kategorii co produktów), oraz podlinkować każdy wyraz np. x -> przenosi do index.php?typ=$typ Potem podstrony na zasadzie: wyszukuje typu produktu w bazie poprzez wpisanie ?typ=tutaj_typ i wyświetla. Wiem, że wydaje się dużo, ale jako, że szef prosił mnie o pomoc, a potrzebujemy to już jutro do firmy lub w jak najszybszym czasie - dlatego to jest takie ważne, a sam musiałbym drugą noc z rzędu przepracować. Naprawdę bardzo prosiłbym... Z góry dziękuje za wszelką pomoc, pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 11:39 |