![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam skrypt który wyświetla, dodaje, usuwa i edytuje rekordy z bazy. Problem mam tylko z edycją. Kod nie wypluwa błędu ale też nie zatwierdzał zmian i nie wiem czemu. Prosił bym o sprawdzenie, a dla ułatwienia wstawiam tylko fragmenty dotyczące edycji.
Więc tak. Najpierw łączę się z bazą i wyświetlam listę rekordów za pomocą poniższej pętli: Kod $i = 1; while($wyswietl = mysql_fetch_array($result)) { $id = $wyswietl['id']; $nazwa = $wyswietl['nazwa']; $lista .=<<<EOD <tr> <td>$i</td> <td>$nazwa</td> <td><a href="usun_kategorie.php?type=zmien&id=$id&nazwa=$nazwa">Zmień</a></td> </tr> EOD; $i++; } Gdy kliknę w link "zmien" uruchamia się strona z formularzem: Kod <form action="usun_kategorie.php?opcja=edit" method="post"> <input type="text" name="nowa_nazwa" size="20"> <input type="submit" name="wyslij" value="Dodaj"> </form> Gdy wyślę nową nazwę wpisaną w formularzu otwiera się jeszcze raz ta sama strona z tym, że użyłem instrukcji warunkowej if która dokona zmian w rekordzie: Kod if(isset($_GET['opcja']) == edit) { $edytuj = "UPDATE kategorie SET nazwa = '" . $_GET['nowa_nazwa'] . "' WHERE id = '" . $_GET['id'] . "'"; $result = mysql_query($edytuj) or die("Edycja kategorii nie powiodła się!" . mysql_error()); echo "<p id=\"text\">Edycja nazwy kategorii powiodła się.</p>"; Dziwne jest, że gdy wpiszę nową nazwę dla kategorii w formularzu otrzymuje potwierdzenie, że została zmieniona a gdy sprawdzam rekord w bazie albo przez stronę nie zmienia się ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:52 |