![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem, do którego nie moge znaleźć odpowiedzi.
Mam strone www, na stronie content (czyli jak wiadomo miejsce z trescia strony) mam ustalony sztywnymi rozmiarami (i chce zeby tak zostało), zawartość contentu pobierana z bazy danych. I chciałbym wiedzieć jakiej funkcji mam użyć do takiego czegoś, że: funkcja sprawdza czy treść np 3 newsów importowanych do contentu zmieści sie w polu, jesli nie to sprawdza o jeden mniej, i jesli 2 newsy sie zmieszcza to wyswietla na dole link "nastepna strona" i na nastepnej stronie wyswietla sie ten 3 news. Mam nadzieje ze zrozumiale to wyjasnilem. Chce poprostu wiedziec jaka jest fukncja do policzenia rozmiaru zawartosci tresci (tekstu, obrazków) w pionie. np ilosc linijek, albo inaczej jesli ktos ma inny pomysl, albo np napisanie tego w innym jezyku (ale niestety tylko znam php, javy nie znam ani ajaxu) Nie chce np czegos takiego ze wyswietla mi najnowsze wylacznie 2 wg wartosc id w bazie, bo wiadomo ze niektore newsy moga byc o wiele dluzsze, i czasem moze sie zmiescic 1 news a czasem 5. Prosze o pomoc;) to dla mnie bardzo wazne. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:49 |