![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, tak jak w temacie ... Wszedłem w świat OOP jakiś czas temu, teraz robię strony na Kohanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Bardzo przypadła mi do gustu ... Możecie powiedzieć mi kiedy używać dziedziczenia ? Wiem że jest to `jakby` rozdrabnianie klas ... Lecz nigdy nie mogłem znależć praktycznego zastosowania dziedziczenia w swoich skryptach (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Prosiłbym kogoś o takie szybkie i łopatologiczne rozpisanie jakiegoś skryptu np. newsów, artykułów czy czego kolwiek (byle nie zwierząt (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) ... Nie mówię że ma być kod tylko jak to ma wyglądać w praktyce, w formie jakiegoś drzewka lub czego kolwiek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
No i jeszcze jedno .. Jak dziedziczyć w Kohanie ? Bo widzę że moje wszystkie modele i kontrolery już dziedziczą klasy wyznaczone przez Kohane (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) _Models i _Controllers ... Da się jeszcze podpiąć coś czy nie bardzo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ? Przepraszam jeżeli są to jakieś durne pytania, ale niepotrafie zastosować tego w praktyce (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam Ten post edytował Damiankossek 24.03.2010, 14:50:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 16:49 |