![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzien Dobry
Kolejny raz zwracam sie o pomoc.... Jestem zielony a chcialbym zrobic system newsow+komentarze do mojej strony www/bloga W systemie tym chce uwzglednic a) Tresc : 1.Tytuł 2.Miniaturke newsa (foto 100px 100px 3.Krótka tresc (z przyciskiem wiecej ktory wyswietla dluga tresc) 4.Dluga tresc 5.Przycisk komentarze wraz z liczba komentow 6. Date utworzenia newsa (IMG:style_emoticons/default/cool.gif) Strona komentujacych 1.Nick* 2.Email 3.Strona www 4.Kontakt 5.Anty spamer (wiecej w podpunkcie c) 6--Uzupelniane automatycznie-- Data wyslania komentarza (*) Pole obowiazkowe (wypelniane przez uzytkownika) c) Bezpieczenstwo -System ten powinien byc nie do rozwalenia przez nikogo z zewnatrz (zalezy mi bardzo na bezpieczenstwie) -Nie chce Spamu na stronie. Wiec przed kazdym komentem chcialbym zeby uzytkownik przepisal kod z obrazka (4 znaki) d) Admin 1.Admin ma zarezerwowany nick 2.Admin moze sprawdzac ip komentujacych i banowac ich 3. Moze usuwac wpisy 4.dodawac nowe newsy (co jest oczywiste) Jestem Totalnym zerem jesli chodzi o php . Wiem ze to glupie ze juz takie zadania sobie stawiam ale zalezy mi na ukonczeniu strony w przyszlosci chce napisac caly panel pod moja strone ... ma to byc taka strona personalna / blog. Mysle iz ktos mi pomoze... lub nakieruje Podejrzewam ze sam kod php nie wystarczy... bd potrzebna baza mysql (ale tego to juz wogole nie rozumiem) ps. wiem ze z tym mysql to einstainem nie jestem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 22:40 |