![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie lubie prośić o pomoc a zwłaszcza zwązaną z php i MySQL. ale nie wiem jak to rozgryść. Więc mam skrypt językowy który zmienia mi zawartośc strony na podstawie parametru lang w adresie np : ?adres=test&lang=pl i w/w adresie strona ma być w języku polskim itp... Wszystko ma być wyciągane z mysql a nie z pliku , z pliku to proste. nie trzeba nic tlumaczyć moja struktura bazy wyglada tak : [sql:1:dd1d5d7401] # # Table structure for table 'lg' # CREATE TABLE lg ( wartosc text NOT NULL, pl text NOT NULL, de text NOT NULL ); # # Dumping data for table 'lg' # INSERT INTO lg VALUES ( '$lang001', 'Ty ', 'Du'); [/sql:1:dd1d5d7401] Chciał bym zrobić ze skrypt sie nie wykona ale wyswetli w postaci takiej [php:1:dd1d5d7401]<?php $lang001 = 'Ty'; lub $lang001 = 'Du'; ?>[/php:1:dd1d5d7401] w zależności od wersji jezykowej ja mialem cos takiego : [php:1:dd1d5d7401]<?php $db = mysql_connect("localhost", "root", "roqogo+2"); mysql_select_db("lang", $db); $pol = mysql_query ("SELECT * FROM lg WHERE $lang = '$lang'"); while($w = mysql_fetch_array($pol)) { $wartosc= $w["wartosc"]; $pl= $w["pl"]; $de= $w["de"]; eval("$wartosc = '$lang';"); } echo "test jezykowy :<br>"; echo "$lang001"; ?>[/php:1:dd1d5d7401] moze jakie propozycje ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:05 |