![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc przyszła pora na coś w PHP czego jeszcze nie robiłem i coś czego się bałem =V. Nie wiem nawet jak to wytłumaczyć, ale postaram się, bo wiem, że dla was to pestka zrobić to co ja chcę.
Mianowicie mam na stronie litery alfabetu A B C D E F... i tak dalej i po kliknięciu w nie chcę by mi wyskakiwały gry zaczynające się na dane litery. Tytuły mam w bazie danych i też mam kolumnę od literki. Mógłbym porobić osobno dokumenty a.php, b.php, c.php itd., ale to trochę niepraktyczne i po prostu chciałbym mieć jeden tylko dokument np. games.php odpowiadający za wyświetlanie gier z liter alfabetu. Jeszcze takie drugie pomniejsze pytanko. Czy jest jakaś funkcja, która usunie mi z ciągu znaków znak " ' "? Próbowałem tego: Ale niestety usuwa mi ten znak i wszystko inne co się za nim znajduje =[. Sorry za takie lamesrkie pytania, ale ja nigdy jakimś pro programistą PHP nie będę, bo nie ma co ukrywać jestem na to za głupi. A używam tego tylko na własne potrzebny, dla stronek o moich hobby itd. Nie mam zamiaru zarabiać tworząc dla kogoś. Mam przerwy w używaniu PHP około dwu-trzymiesięczne, bo jak wspomniałem bawię się tym tylko wtedy kiedy chcę coś dla siebie zrobić. Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:51 |