![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 3 Dołączył: 4.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pewien problem. Otóż mam kod w JS ściślej mówiąc fragment funkcji która ma sie wykonać gdy ktoś wciśnie przycisk na klawiaturze. Wszystko pieknie tylko że problem polega na tym - jeśli ktoś przytrzyma przycisk to funkcja zacznie wykonywać sie za szybko. Potrzebny mi jakiś licznik czasu przytrzymania czy coś w tym stylu... Może jakoś z set interval ? Jeśli niejasno sie wyjaśniłem zapisze to w pseudokodzie Kod if(przycisk_down == TRUE) { co 2 sekundy wykonaj funkcję } lub ewentualnie Kod funkcja pierwsza() { var czas=licz_czas_przytrzymania_przycisku; ilosc=czas%2; nastepna(ilosc); } funkcja nastepna(ilosc_1) { while(ilosc_1 > 0) { wykonuj cos_Tam; ilosc_1-1; } } ale najbardziej chodzilo by mi o to aby podczas przytrzymania przycisku co 2-3 sekundy wykonywala sie jakas czynnosc... myslalem jescze nad takim rozwiazaniem Kod var sec=getSeconds(); if (sec%3 == 0) { cos_tam_sobie_rob; } Jakies pomysly ? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:58 |