![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kłaniam się Wszystkim!
Jest to mój pierwszy post na tym Forum i jesli nie trafiłem z tematem prosze o wyrozumiałość lub przeniesienie do odpowiedniego działu. Rozpocząłem zabawę z PHP na podstawie książki "Od podstaw PHP4" dotarłem do rozdziału 16 - "Generacja grafiki" No i trafiłem na mur dla mnie nie do przebycia - Tworzenie planu centrum handlowego. Aplikacja składa się z trzech plików: Index.html
Menu:
Blank: mall.php:
Baza Mysql - mapping- działa poprawnie, bo gdy zadaje to zapytanie z terminala to jest Ok, natomiast skrypt mi NIC nie wyswietla, żadnych wyników. dodam, że nieco zmodyfikowałem zapytanie szukając jakiegoś rozwiązania. Pytając bazę o 'gazety' z tabeli mall nawet w terminalu nie otrzymywałem wyników a przeciez gazety stoją jak wół w tej kolumnie.
Zapytanie o gazety:
Oryginalne zapytanie z książki:
Serwer apache2, Mysql5, PHP5, GD zainstalowane, edyto Bluefish. W zasadzie wszystkie inne skrypty, chocby z książki " PHP i MySQL Tworzenie stron WWW" działają. Znalazłem w necie kody tych skryptów, bo myslałem, że mam jakieś błędy w tekscie, których nie dostrzegam. Dlaczego ten jeden nie wyswietla żadnych wyników , nieważne jakie zapytanie bym nie wpisał w skrypcie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 01:46 |