![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W skrócie menu miałoby wyglądać: site_id (zależnie od tego miałoby wyciągać sekcje, a na podstawie sekcji wyciąganie stron SECTION position 1 (bądź najmniejszą istniejącą następną w wypadku gdy ta pozycja już nie istnieje) page position 1 (bądź najmniejszą istniejącą następną w wypadku gdy ta pozycja już nie istnieje) gdzie section_id = id sekcji z pozycją 1 page position 2 (bądź najmniejszą istniejącą następną w wypadku gdy ta pozycja już nie istnieje) gdzie section_id = id sekcji z pozycją 1 page position 3 (bądź najmniejszą istniejącą następną w wypadku gdy ta pozycja już nie istnieje) gdzie section_id = id sekcji z pozycją 1 SECTION position 2 (bądź najmniejszą istniejącą następną w wypadku gdy ta pozycja już nie istnieje) page position 1 (bądź najmniejszą istniejącą następną w wypadku gdy ta pozycja już nie istnieje) gdzie section_id = id sekcji z pozycją 2 page position 2 (bądź najmniejszą istniejącą następną w wypadku gdy ta pozycja już nie istnieje) gdzie section_id = id sekcji z pozycją 2 page position 3 (bądź najmniejszą istniejącą następną w wypadku gdy ta pozycja już nie istnieje) gdzie section_id = id sekcji z pozycją 2 . . . SECTION position ostatnia (bądź najmniejszą istniejącą następną w wypadku gdy ta pozycja już nie istnieje) page position 1 (bądź najmniejszą istniejącą następną w wypadku gdy ta pozycja już nie istnieje) gdzie section_id = id sekcji z pozycją ostatnia page position 2 (bądź najmniejszą istniejącą następną w wypadku gdy ta pozycja już nie istnieje) gdzie section_id = id sekcji z pozycją ostatnia page position 3 (bądź najmniejszą istniejącą następną w wypadku gdy ta pozycja już nie istnieje) gdzie section_id = id sekcji z pozycją ostatnia Jakie zapytanie do tego ułożyć i jak to w miarę dobrze wyświetlić pętlą Ok to może inaczej postanowiłem to rozbić na 2 zapytania z pierwszym nie mam problemu : wyciągnięcie sekcji SELECT * FROM section where site_id='1' ORDER BY `section_position`; ale z drugim zapytaniem mam już problem bo nie wiem jak wyciągnąć strony których section_id ma przypisane site_id='1' zapytanie SELECT page.id, page.name from page, section where section.site_id='1' podwaja mi wyniki Ten post edytował lobopol 9.01.2010, 12:40:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 20:56 |