![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam malutki problem z którym nie mogę sobie poradzić może banalny bo chodzi zapewne o jakis / lub \ a nie moge go jakos zlokalizowac (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Wiec tak chce wyciagnąc z pliku tekstowego fragment tekstu (tekst pogrubiony chce pobrac do zmiennej $znalezione). $ert[$k] przechowuje plik tekstowy gdzie kazdy wiersz jest zapisany w tabeli $tablica[$i] przechwuje nazwe GS300 a takze inne nazwy ktore pozniej beda wyszukiwane. Nazwe GS300 jest zapisana w tablicy: <owl:Class rdf:about="#GS300"> <rdfs:subClassOf> <owl:Class> <owl:intersectionOf rdf:parseType="Collection"> </owl:Class> </rdfs:subClassOf> </owl:Class> a oto moje formulka wycigajaca tekst: for($i=0; $i<5; $i++) { for ($k=0; $k=100; $k++) { preg_match ("/<owl:Class rdf:about=\"#($tablica[$i])\<\/owl:Class/>\/is", $ert[$k], $znalezione); } } zapewne chodzi o jakisz / lub \ ale probuje na rozne sposoby i jakos nie wychodzi wiec prosze Was o pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 04:56 |