![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! jestem mniej zaawansowanym programistą i zanim zacznę przygodę tworzenia aplikacji www chciałbym się zapytać doświadczonych programistów. Otóż w jaki sposób i jakim narzędziem (programem) się wspomóc przy tworzeniu aplikacji która będzie wykonywała same select-y ale z bardzo dużych tabel? Chodzi mi oto że aplikacja ma wykonywać skrypty PL/SQL czy zwykłe SQL zapytania przez przeglądarkę. Normalnie takie zapytania trwają poprzez paragram SQL plus 1 min czy tak samo będzie generowanie wyniku przez www? I czy istnieje aplikacja która wygeneruje mi np. połączenie z bazą danych abym nie musiał to w skryptach robić ręcznie? pozdrawiam i z góry dziękuje za zainteresowanie tematem
Może napisze co znalazłem: fajny skrypt generujący wyniki w postaci html oto on:
oczywiście trzeba go jeszcze przerobić na bazę Oracle a nie mysql ale to juz coś. Jeśli chodzi o przyspieszenie zapytań znalazłem coś na temat Cachowania zapytań SQL w PHP. Jeśli ktoś używał coś takiego proszę niech się wypowie na ten temat może ma jakieś ciekawe uwagi co to tego sposobu. A ja podaje linka o co dokłanie mi chodzi http://webcity.pl/webcity/cachowanie_zapytan_sql_w_php Proszę o opinie czy to w ogóle spełnia swoje zadania. No o i o inne pomysły. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 11:23 |