![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc. Postanowilem nauczyc sie PHP (PHP i MySQL "vademecum profesionalisty" z Heliona), wczesniej programujac w c++. Przebrnąwszy w książce przez pierwszy przykład gdzie pobiera sie zmienne, a nastepnie wyswietla chciałem utworzyc coś swojego i tu spotkała mnie przykra niespodzianka. Nie wiem gdzie jest błąd (Eclipse nie pokazuje zadnych błędow w PHP wiec mysle ze są pewnie w html [w ktorym zadnym 'orlem' nie jestem]. Proszę o przejrzenie prostych kodow. Z gory dziekuje i pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
CODE <html> <form action="phpinfo.php" method=post> <table> <tr> <td>zmienna a</td> <td><input type="text" name="zmienna_a" size="3" maxlenght="4"/></td> </tr> <tr> <td>zmienna b</td> <td><input type="text" name="zmienna_b" size="3" maxlenght="4"/></td> </tr> <tr> <td colspan="2" align="center"><input type="submit" value="pokaz zmienne" /></td> </tr> </table> </html> CODE <?php //wyswietlanie zmiennych echo $_POST_['zmienna_a']; echo '<br>'; echo $_POST_['zmienna_b']; echo '<br>'; echo date('H:i, jS F'); ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 22:50 |