Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Cyberpunk
zwierzołak

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Macie jakieś ulubione książki z gatunku Cyberpunk? Czytałem kiedyś "Neuromancera" W. Gibsona , ale jakoś mnie nie zachwycił.. nie wiem może tłumaczenie było kiepskie albo za młody byłem. Ale ogólnie klimat cyberprzestrzeni fascynuje mnie bardzo i podejrzewam, że wśród programistów nie jestem odosobnionym przypadkiem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Interesują mnie jakieś warte uwagi pozycje.

Np wg mnie przykładem wartej uwagi pozycji nt cyberprzestrzeni jest film "The Matrix" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) oczywiście tylko część pierwsza. Dosyć niebanalna wizja jest tam przedstawiona - taka łatwa do zrozumienia dla zwykłego człowieka i jednocześnie nie *&$*&#$^@ prawie dla kogoś kto trochę ogarnia temat technologii cyfrowych

No tak Matrix to nie książka, ale filmy też mnie interesują w tym klimacie (IMG:style_emoticons/default/cool.gif) . Cyberpunk to tak luźno używam tego terminu, wiadomo o co chodzi.
Powód edycji: [erix]: stojąc w tłumie też byś używał takich kolokwializmów?
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie
- zwierzołak   Cyberpunk   14.11.2009, 03:18:08
- - LBO   Polecam "Labirynt odbić" i "Fałszyw...   14.11.2009, 03:23:57
- - zwierzołak   dzięki, wygląda ciekawie   14.11.2009, 03:28:24
- - bolverk   Jeśli by komiks zaliczyć do literatury to polecam ...   15.11.2009, 23:03:14
- - LBO   Oj potwierdzam. Reprezentatywny dla cyberpunku. O ...   15.11.2009, 23:44:26

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 00:42