Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][HTML]$_FILES, brak wartości
maxis88

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Mam taki dziwny problem ... w jednej z funkcji do wysyłania plikow na serwer formularz dziala ok i pliki są wysyłane zgodnie z tym jak sobie to zaplanowałem... jednak kiedy skopiowałem ten sam formularz do innego pliku w celu wysyłki avatara do swojego profilu to kod staje na warunku
  1. if(isset($_FILES['uploaded']))
gdzie oczywiscie "uploaded" to nazwa zmiennej w inpucie typu file ( zresztą działa to w poprzednim formularzu)...
Jak się można domysleć przyczyna jest nie przekazywanie zmiennej w tablicy $_FILES i bladego pojęcia nie mam dlaczego to nie działa skoro to ten sam kod... bo nawet gdybym pominął jakąś zmienną to wywaliłoby błąd a tak właściwie to nic się nie dzieje / nie wyświetla, strona ładuje się jak by się tylko odświeżyla ( za sprawą action="$PHP_SELF" )

dodam że jeśli zmienie z $_FILES['uploaded'] na $_POST['uploaded'] to przekazuje tą zmienną z nazwą pliku ale to mnie średnio zadowala (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
czyli formularz w jakis tam sposob działa...

kodu nie za bardzo jest sens wysylac bo jest ro rozstrzelone po całym pliku ale od funkcji o której wspomniałem zaczyna się cala procedura zapisywania pliku na serwerze i w bazie danych...
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.09.2025 - 03:29