![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Robie sobie formularz ktory ma postowac do samego siebie localohost/public/register mam wiec widok w /views/scripts/register index.phtml w ktorym jest formularz: zalezy mi na tym zeby formularz postowal do tej samej strony ale w momencie kiedy dane postowane beda ok wykona jakas akcje i wyswietli jakis komunika - inny widok nie formularz wiec stworzylem sobie nowy widok w /views/scripts/register sendOk.phtml wiec w kontrolerze RegisterController mam
$this->setAction('/register/sendOk.phtml') oczywiscie nie dziala - ale zalezy mi zeby w przypadku gdy sa postowane dane wyswietlic na stronie /register czyli tam gdzie normalnie ciagniety jest kontroler RegisterController i widok /register/index.phtml wyswietlic zawartosc widoku registerOk.phtml, ewentualnie przekierowac na kontrollere registerokController natomiast zeby wciaz pozostac na stronie URL /register da sie tak zrobic ? czy musze zrobic w widoku w register.phtml duzego ifa na tresc dla niePosta i dla Posta |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:21 |