![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem dziś test pt. "Wymagania znajomości Linuksa w ofertach pracy związanych z PHP.", z którego wynika, że w tylko 25% ofert pracy wspomina się o znajomości Linuksa. Trochę się zdziwiłem, bo na zagramanicznych forach i portalach ludzie piszą, że to mus jeśli chodzi o web development. Ciekawe jest również to, że znajomość Uniksa/Linuksa wymagana jest jedynie w 0,07% przypadków!
Ale to nie jest przedmiotem mojego tematu, a test zrobiłem z ciekawości i pewnie i tak nie przedstawia rzeczywistości. No właśnie... rzeczywistości. Zawsze mi się wydawało, że programista pisze kod, i nie obchodzi go to na czym on chodzi, i kto się nim później będzie zajmował. Jeśli to komuś wydaje się głupie to pardon, ale programowanie zająłem się stosunkowo niedawno. Więc czas na finał i wielkie pytanie: jak to jest naprawdę w polskich firmach? Czy rzeczywiście OS nie ma znaczenia przy etapie developmentu? Trollów uprzejmie prosi się o nie odwiedzanie tematu i nie pisanie w nim. Dziękuję! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:22 |