![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem w wysyłaniem formularza, wywołanie samego skryptu poprzez wpisanie go w przeglądarce powoduje wywołanie funkcji INSERT i wstawienie danych do MySQL. Wstawione dane w SQL są oczywiście puste, nie wiem jak uniknąć przypadkowych INSERTów do SQL gdy uruchamiam sam skrypt, odświeżam stronę czy też wybieram przycisk „przejdź do poprzedniej strony” w oknie przeglądarki. Jak można zabezpieczyć wysyłanie skryptu. Kod poniżej
Jak widać w kodzie samo wstawianie danych i wysłanie ich do SQL mam w tym samym skrypcie, jeżeli zorbie to w dwóch plikach i zamienie action=" " na <form action="wysyłka.php" method="post" name="dodawanie_posta2"> w bardzo małym stopniu rozwiązuje problem, bo strona z formularzem przy wywołaniu nie wysyła INSERTA do SQL ale po wysłaniu danych inputem WYŚLIJ, chciałbym powrócić automatycznie do strony formularza a nie pozostać na pustej stronie z INSEREM. Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Pozdrawiam, |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 13:46 |