![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 2 Dołączył: 8.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Nie znam się za bardzo na PHP i MySQL, ale niestety "muszę" połączyć dwa serwisy. Mam serwis ogłoszeń np. na domenie "ogłoszenia", serwerze "ogłoszenia" i bazie danych "ogłoszenia" teraz tworzę stronę, na której chciałbym stworzyć małą społeczność. Oba serwisy dają możliwość rejestracji użytkownika edycji konta i takie tam. Problem polega na tym że oba serwisy mają dwie różne bazy danych stojące na dwóch różnych serwerach i dwóch różnych domenach. Jak to połączyć, aby użytkownik rejestrujący się w jednym serwisie, miał założone konto na obu serwisach - to samo hasło ten sam login, funkcjonalność poszczególnych paneli użytkownika nie będzie zsynchronizowana. Chodzi tylko o login i hasło... Dodam, że nie mogę umieścić ich na jednym serwerze na jednej domenie, ani w jednej bazie danych, tego niestety nie da się zmienić, mam jednak dużo czasu. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) PS. Wiem że porywam się na głęboką wodę (a może nie?), ale musieć znaczy chcieć (czy jakoś tak). (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) Z góry dzięki za wszelką pomoc, propozycje, i podpowiedzi Pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tej nocy googel mnie zabije (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 01:09 |