![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Jestem poczatkujacym "programista" php... Mam problem ze zrobieniem skryptu: 1 - Skrypt musi pobierac dane z pliku cennik.csv, w ktorym sa 2 kolumny z danymi (w pierwszej kolumnie znajduje sie nazwa towaru, a w drugiej jego cena) oddzielone znakiem ";". Wygląda on tak: produkt;cena produkt;71.2 produkt;74.6 Dodam, ze w cenniku jest ponad 1700 pozycji (linii) i ta wartosc sie zmienia. 2 - Musi sprawdzac baze danych i jak znajdzie produkt o tej samej nazwie co w cenniku, to musi uaktualnic jego cene, cena z cennika. 3 - Byloby dobrze gdyby wyswietlal tez dane ktore zostaly zaktualizowane oraz ktore pozostaly bez zmian. Struktura tabeli podz_podzespoly: pid = ID produktu cid = ID kategorii produktu name = nazwa produktu cena = cena produktu opis = opis produktu Oto moj skrypt: <?php require ("config.php"); mysql_connect ($dbhost, $dbuname, $dbpass) or die ("Nie można poł±czyć się z MySQL"); mysql_select_db ($dbname) or die ("Nie można poł±czyć się z baz± '$dbname'."); $row = 1; $fp = fopen ("cennik.csv","r"); while ($data = fgetcsv ($fp, 1000, ";")) { $num = count ($data); $row++; for ($c=0; $c<$num; $c++) { $data[$c]; $query = "UPDATE podz_podzespoly SET cena='$data[$c]' WHERE name like '$row++'"; $wynik = mysql_query ($query); } } fclose ($fp); ?> Po 30sek dzialania mojego skryptu, wyskakuje blad: "Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in c:foxservwwwadminupdate1.php on line 19" Oczywiscie nie zmienia on cen w bazie danych ... Prosze pomozcie mi ... Kontakt ze mna: seba_wp@wp.pl gg: 2332 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 10:49 |