![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 12 Dołączył: 16.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem, jezeli chce, jak klikne na "mapa " pokaze mi sie w divie "page" zawartosc tekstu, wiem ze to proste jest jak sie pisze tylko w html najstarszym sposobem, (robi sie hiperlocze, kopiuje sie caly index.html i zmienia sie tylko tego 1 diva na inna zawartosc tekstu), ale ten sposob jest slaby, bo jak bede chcial dodac cos do menu to w kazdej podstronie bede musial zmieniac/dodawac, np nowy pkt w menu (a jezeli bedzie takich 40 podstron?). Do tego trzeba uzyc funkcji switch (tyle sie doczytalem)
<?php switch ( $_GET['id'] ) { case 'index': include('index.php'); break; case 'links': include('links.php'); break; case 'portfolio': include('portfolio.php'); break; case 'contact': include('contact.php'); break; default: include('error.php'); break; } ?> co mam wpisac w index.php jezeli chce jak klikne na "mapa " pokaze mi sie tekst " witaj w podstronie mapa!" jak mam wtedy nazwac hiperlacze od "mapa"? Przyklad strony: zspnr1.barlinek.pl _________ obrazek: (IMG:http://uploadhyper.com/signature/89adecac0f.png) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:39 |