Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Przenoszenie plików (warunki)
deha21

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Robię do swojego CMSa zarządzanie plikami i jest tam opcja przenoszenia. pliku Chcę zrobić takie warunki:
1. Jeśli nowa lokacja ($newdirectory) równa jest '' (czyli pusta) lub '/' lub zawiera w sobie '.' (kropkę) to przenoszenie się nie wykonuje.

Jakiś czas temu to wszystko ładnie działało ale coś pokombinowałem (czyściłem skrypt żeby był mniejszy) i chyba coś namieszałem bo teraz nie działa.

Oto kod:
  1. if (isset($_POST['movefile']) && isset($_POST['newdirectory'])) {
  2. if(file_exists("../".$_POST['newdirectory'])==true && file_exists("../".$_POST['newdirectory']."/".$_POST['movefile'])==false) {
  3. rename("../".$directory."/".$_POST['movefile'], "../".$_POST['newdirectory']."/".$_POST['movefile']);
  4. }
  5. elseif(file_exists("../".$_POST['newdirectory']."/".$_POST['movefile'])==true) {
  6. echo "<div class='popupdivshow'><h3>Plik o takiej nazwie juz istnieje w tej lokalizacji</h3><input type='button' value='OK' class='anuluj'></div>";
  7. }
  8. elseif(file_exists("../".$_POST['newdirectory'])==false || $_POST['newdirectory']!='/' || strpos($_POST['newdirectory'],'.') || $_POST['newdirectory']!='') {
  9. echo "<div class='popupdivshow'><h3>Błędna lokalizacja</h3><input type='button' value='OK' class='anuluj'></div>";
  10. }
  11. }

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:11