![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem. Otóż mam takie coś:
Wszystko działa dobrze (bez throw()), gdy daje return $this->forward('register', 'thank_you'); poza blokiem try. Gdy jest w środku - pojawia się warning, dochodzi do poprawnego przekierowania a następnie catch przechwytuje i przekierowuje do error: Dziękujemy! Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/share/php/symfony/response/sfResponse.class.php:105) in /usr/share/php/symfony/response/sfWebResponse.class.php on line 335 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/share/php/symfony/response/sfResponse.class.php:105) in /usr/share/php/symfony/response/sfWebResponse.class.php on line 349 Błąd transakcji! Gdy używam throw() problem rozwiązuje się częściowo, gdyż warningi nie występują, ale w przypadku błędu blok catch przechwytuje wyjątek a throw wyrzuca błąd uniemożliwiając przeforwardowanie return $this->forward('register', 'error'); Ustawienie throw() przed czy po return forward nie załatwia sprawy. Zaznaczam raz jeszcze, że problem występuje tylko i wyłącznie przy zastosowaniu try, catch... Symfony Framework. Ten post edytował Ociu 7.09.2009, 11:12:18
Powód edycji: [Ociu]: dodałem tag.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 15:39 |