|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
mam następujący problem. napisałem prostą funkcję, która ma za zadanie zmianę zwykłego tekstu na link. Funkcja ta akceptuje takie formy jak: "www.example.com", "example.com" oraz "http://www.example.com" + dalsze części adresu, np. zmienne get w PHP (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) i nie mam zielonego pojęcia, dlaczego gdy jako string podam np: "nic.pl" to usuwa mi literkę "n". Jakby jeszcze tego było mało, to jeśli napiszę "dsadnnndsfsd nic.pl dfsdkfjnnnnnnds" to funkcja zwróci "dsaddsfsd ic.pl dfsdkfjds" Tak samo jest z literami "s" i "b". Podejrzewałem że n jest traktowane jako "\n" no tylko problem w tym że string który dostaję się do funkcji nie jest wcześniej formatowany ;/ no i dlaczego wtedy b tez jest usuwane, a np r nie (\r)(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) dlatego teraz już nie wiem co jest grane. szukałem w googlach i nic nie znalazlem :/ oto kod:
z góry dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
piotrek4team preg_replace i usuwanie literek "n", "s" oraz "b" 3.09.2009, 17:49:01
thek   w wyrażeniu Ci błąd powoduje. Dlatego ka... 3.09.2009, 17:53:55
piotrek4team no rzeczywiście to wina tego no ale niestety [:s... 4.09.2009, 14:48:29 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 16:37 |