![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CZesc Jesli ktos wczesniej pisal o tym to z gory przepraszam ze pisze 2 raz.. ja nie moglem znalezc... przechodzac do tematu mam scrypt ktory edytuje po przez formularz plik np "info.inc" problem w tym ze po "edycji" w tym pliku pojawia sie "" DLa uproszczenia scrypcik wyglada tak:
Formularz : Cytat ?
$plik = "info.inc"; $f = fopen ($plik, "r"); $tresc = fread ($f, filesize ($plik)); fclose ($f); printf(' <form action="historia.php" method="post"> <textarea name="tresc" cols="40" rows="20" wrap="virtual">%s</textarea><br> <INPUT TYPE="submit" VALUE="WprowadĽ zmiany"> </form> ', $tresc); ?> a plik z tym co odpowiada za wykonanie tak: Cytat <?
Czy ktos wie jak usunac ten "" i zeby mi go nie dopisywal ciagle.. bo kasowanie tego recznie mija sie z celem :|
$plik = "info.inc"; if (isset($_POST['tresc'])) { $f = fopen ($plik, "w+"); flock($f, 2); fwrite ($f, $_POST['tresc']); flock($f, 3); fclose ($f); } $f = fopen ($plik, "r"); $tresc = fread ($f, filesize ($plik)); fclose ($f); printf(' <div>%s</div> ', $tresc); ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:43 |