Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Symfony] opcje do sfWidgetFormSelect w szablonie
Foxx

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie, czy mogę dodać opcje do widgeta sfWidgetFormSelect dopiero w szablonie, a nie podczas tworzenia jego instancji w klasie formularza? Jeżeli tak, to jak to zrobić?

Potrzebuję tego bo opcje są zależne od obliczeń których dokonuję dopiero w module.
Poradziłem sobie na razie tak, że w klasie formularza podaję jako parametr "choices" statyczne pole z modułu, ale może da się to uprościć?
Pozdrawiam i dzięki.

A nawet sobie nie poradziłem, przecież i tak nie będę w ten sposób mógł dynamicznie przypisywać wartości. A więc bardzo tej porady potrzebuję (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)

-----
EDIT:

Poradziłem sobie ale w dziadowski sposób chyba: zrobiłem kilka tablic z opcjami w klasie formularza i kilka widgetów, każdy dostaje inną tablicę a potem w szablonie w zależności od obliczeń wyświetlam jeden z tych widgetów.
To jest kłopotliwe bo potem aż do końca muszę panować nad tym który widget został zastosowany, na pewno jest wygodniejszy sposób...

Ten post edytował Foxx 4.08.2009, 16:00:52
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie
- Foxx   [Symfony] opcje do sfWidgetFormSelect w szablonie   4.08.2009, 14:58:17
- - michalg   Witam, Nie wiem, czy do końca rozumiem Twój probl...   10.08.2009, 17:37:04
- - Foxx   dzięki   10.08.2009, 18:43:07

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.12.2025 - 01:09