![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Kanagawa-ken, Japonia Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przeglądałem niedawno strukturę myBB i tak myślę, czy moja koncepcja jest dobra.
Nie jestem profesjonalistą, aczkolwiek w PHP siedzę już od 5 lat. Myślę nad napisaniem kilku projektów do mojego portfolio (forum, CMS, galeria, dziennik szkolny). Sam początek wygląda tak:
Chcę, aby index.php był tym głównym plikiem, moduł takie jak showthread i inne wywoływane będą przez index.php?module=. Tutaj pojawia się moje pytanie: Za każdym wywołaniem index.php będzie ustanawiane połączenie MySQL ($nDB->connect()) - czy to dobre wyjście? Chodzi mi najbardziej o aspekty wydajnościowe. Przy takim rozwiązaniu (index.php?module=) potrzebowałbym pewnych wskazówek. Wykonanie nie jest dla mnie żadną trudnością, ale nigdy wcześniej nie pisałem for internetowych, myBB, phpBB już nie mówiąc o IPB czy vBulletin to tony kodu, którego nie chcę przeglądać, bo jak coś zobaczę, to skopiuję, a chcę, aby kod był moją indywidualną pracą. Was proszę o jakieś rady dotyczące wydajności czy jakiś innych kosmetycznych aspektów. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:27 |