![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 1 Dołączył: 10.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym zrobić tak, że jeśli nie wpisze żadnego rekordu do tabeli boisko to domyślnie będzie to duze I mam: pole :boisko Domyślnie:duze I gdy dodaję przez phpmyAdmina, to gdy kliknę dodaj ta literka z od razu pojawia mi się w tym formularzu. Lecz gdy dodaję przez formularz (wygląda on mniej więcej tak, pomijam łączenie z bazą danych) 1)Plik php Kod $boisko= $_POST['boisko']; $zapytanie = "INSERT INTO `uwagi` (`boisko`) VALUES ('$id')"; $idzapytania = mysql_query($zapytanie); 2)Formularz (html) Kod <html> <head><title>dodaj</title></head> <body> <form action="dodajrekord.php" method="post"> <b>boisko:</b><br /> <input type="text" name="boisko" /><br /> <input type="submit" value="dodaj" /> </form> </body> </html> To dodaje mi się puste pole.. Wynika to chyba z tego, że jest domyślnie te duze ale gdy robię przez ten formularz, i gdy nic nie wpiszę, to on to bierze jako domyślnie i dlatego nie wpisuje się nic. Jak sobie z tym poradzić? Wpadłem na pomysł, aby w tym polu w formularzu było napisane duze, a gdy się na nie kliknie, znikał wyraz duże i pojawiała się możliwość wpisania własnego rekordu.. Tylko pod jakim hasłem mam szukać w googlach czegoś takiego? EDIT: wystarczyło Kod value="domyślna wartość"
Ten post edytował xamrex 8.07.2009, 10:14:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:47 |