![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Moglby mi ktos powiedziec jak zastosowac w php algorytm szyfrowania hasel? Tzn mam 3 pliki: jeden z formularzem do logowania pole LOGIN i pole HASLO po wpisaniu i kliknieciu przycisku wpisane dane sa wysylane z uzyciem metody POST do drugiego pliku, tego ponizej, ktory wykorzystuje plik z db.php aby placzyc sie z baza a nastepnie wybrac wszystkie dane z pola uzytkownicy i pola hasla w celu sprawdzenia czy podany login z formularza i haslo istnieja jesli tak to logowanie przebieglo z powodzeniem i jest otwierana sesja, jesli dane sa nie prawidlowe wyswietla sie komunikat 'nie ma w bazie' To tylko tak na syzbkiego zrobione bo jest mi potrzebnne do dalszej czesci projektu, logowanie wydaje sie byc O.K. tylko wlasnie nie wiem jak zrobic aby te hasla, ktore przewiduje aby w bazie byly szyfrowane po wprowadzeniu z formularza takze odpowioednia funkcja zamieniala na zgodne z tymi w bazie. Wystarczy wstawic MD5 albo SHA1 gdzies tylko nie wiem gdzie? Moze mi to ktos powiedziec?
Ten post edytował malesja 3.07.2009, 21:36:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.09.2025 - 16:52 |