![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Od 2 dni nie mogę zrobić na swojej stronie głosowania linkiem bez przeładowania, tak jak jest np. na basg.org.pl lub wykop.pl
W kodzie html mam 2 linki, których adres pod href musi być wykonany. Przydzieliłem im id: good i bad. Jest kilkanaście boksów z tymi linkami (oczywiście w każdym jest oceniana inna treść). Poniższy kod jquery działa tylko dla pierwszego boksu, a dla następnych jest normalne przekierowanie do strony w linku: Kod function rating() { var good = $('#good'); var bad = $('#bad'); var rating_span = $('#rating'); good.bind("click", function(e) { var goodHref = good.attr('href'); rating_span.fadeOut("normal"); $.ajax({ type: 'GET', url: goodHref, success: function() { rating_span.html("Głos został oddany!"); rating_span.fadeIn("normal"); }, error: function (XMLHttpRequest, textStatus, errorThrown) { rating_span.html('Error!'); rating_span.fadeIn("normal"); } }); return false; }); bad.bind("click", function(e) { var badHref = bad.attr('href'); rating_span.fadeOut("normal"); $.ajax({ type: 'GET', url: badHref, success: function() { rating_span.html("Głos został oddany!"); rating_span.fadeIn("normal"); $('.content_box').fadeOut(1000); }, error: function (XMLHttpRequest, textStatus, errorThrown) { rating_span.html('Error!'); rating_span.fadeIn("normal"); } }); return false; }); } $(document).ready(function() { rating(); }); Proszę o pomoc! Chciałbym aby wszystkie linki (nie tylko pierwszy) się wysyłały bez przeładowania. Z tego co podglądałem na wcześniej wspomnianych stronach nie trzeba odnośnikom żadnych dodatkowych id podklejać, wystarczyło to samo dla wszystkich. Z góry dziękuję za pomoc! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 00:33 |