![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim,
Potrzebuję wsparcia z jedną sprawą. Otóż jestem w trakcie pisania pewnej funkcjonalności do strony internetowej (pierwsza robota w XML'u). Stworzyłem (w oparciu o DOM) skrypt wyciągający dane z danego pliku XML i przekazujący go do #div'a na określonej podstronie. Każdy rekord pliku wsadowego składa się z <imie,nawisko,opis,zdjęcie(plik),powiat,województwo>. Chcę napisać skrypcik, który zbierał by od usera przy pomocy formularza w/w dane, przekazywał je do mnie w celu potwierdzenia, następnie zapisywał na serwerze do pliku odpowiedniego pliku XML. Tylko w jednym momencie (potwierdzanie) widzę tu ingerencję userów. Czy ktoś już coś takiego pisał na bazie XML'a? Czy możecie mi podpowiedzieć, na bazie jakich funkcji PHP mam to pisać? Może jakieś linki? Będę wdzięczny za każdy komentarz do tego problemu. Pozdrawiam, gaculla! -------------------- cennik stron internetowych warszawa, muzyczny serwis informacyjny
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:19 |