![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 5 Dołączył: 9.04.2008 Skąd: W-WA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Nie wiem, czy to czego szukam jest aż tak malo popularne, że tego nigdzie nie ma, czy po prostu ja nie umiem szukać... Mam wielowymiarową tablice ze stringami w kluczach. Chciałbym w niej zostawić tablice w których kluczu znajdzie się dany ciąg znaków. Dokładnie chodzi mi o coś takiego jak array_filter tutaj: Cytat Description: Return array of matching values from array using regular expression. <?php class array_ereg { function array_ereg($pattern) { $this->pattern = $pattern; } function ereg($string) { return ereg($this->pattern, $string); } } ?> Usage : <?php $matches = array_filter($subject, array(new array_ereg($pattern), 'ereg')); ?> Example: <?php $subject = array ("Thumbs.db", "image001.png", "image001.jpg", "image002.png"); print_r(array_filter($subject, array(new array_ereg("image[0-9]{3}\.png"), 'ereg'))); ?> Outputs: Array ( [1] => image001.png [3] => image002.png ) Tylko, żeby nie brało pod uwagę zawartości tylko klucz. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 18:55 |