|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam!
Mam pytanie odnośnie połączenia do MS SQL z serwerów unixowych... Moja architektura serwerów wygląda tak, że na serwerze windowsowym mam bazę danych MS SQL, natomiast serwer aplikacji w PHP i Apache'a chciałbym postawić na oddzielnej maszynie - najlepiej jakiś Linux/Unix. Teoretycznie zestaw bibliotek i funkcji PHP odpowiedzialnych za łączenie się z bazą danych jest taki sam (chyba) i dla unix'ów i dla windowsa... ale czy na pewno? Czy spotkał się ktoś z Was z problemami w działaniu aplikacji napisanej w PHP i postawionej na maszynie unixowej ale wykorzystującej bazę danych MS SQL a wynikających właśnie z takiej hybrydy unix + windows? Mam potężne obawy o wydajność i stabilność apache + php postawionych na windowsie - używam takiego rozwiązania ale tylko na serwerach developerskich... więc nie mam wiedzy na ten temat jeśli chodzi o serwery produkcyjne. ZiemoT |
|
|
|
ziemot MSSQL i PHP+Apache na Unix-ie 30.06.2009, 09:43:52
nospor php postawione na linuxie moze smialo sie laczyc z... 30.06.2009, 09:49:23
Zbłąkany Nie jest taki sam. Pod Windows jest to biblioteka ... 30.06.2009, 19:46:43
MiChaSSs Mnie podobnie jak autora postu interesuje, mozliwo... 8.07.2009, 08:09:04 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 16:10 |